Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /hsphere/local/home/softcult/ergoosie.se/includes/database.mysql.inc on line 31  Om Ergoosie - mål och syfte

Om Ergoosie - mål och syfte

Vad är Ergoosie?
Ergoosie är ett interaktivt datorprogram som genom sitt innehåll och sina funktioner skall hjälpa till att skapa den grundläggande förutsättningen för att förebygga uppkomsten av dator/terminalrelaterade arbetsskador.

Mål
Ergoosie's uppgift är att skapa en arbetsmiljö där alla individer har kunskap och information om hur hon/han bör arbeta för att undvika framtida belastningsskador.Syfte
Syftet är att skapa ett arbetssätt där användaren tänker på hur han/hon arbetar samt att han/hon vänjer sig vid att ta regelbundna pauser. För att detta skall kunna åstadkommas innehåller programmet följande:

  • En pausklocka som påminner dig om att ta regelbundna pauser.
  • Övningar och rörelser som är bra för utsatta muskelgrupper och leder.

  • En avdelning med ergonomiska tips och riktlinjer vad gäller arbetsplatsen.Ergonomins gyllene regel

Ingen kan sitta eller stå för länge i samma ställning
- det leder alltid till trötthet och besvär. Därför är variation nödvändig.
Bäst sker den genom att vi varierar vårt arbete så att vi därigenom ändrar ställning, gör nya rörelser och förflyttar oss. Men vanligtvis är våra möjligheter till variation begränsade. Då är pauserna extra viktiga och pausrörelserna en hjälp till att motverka ensidigheten och besvärsrisken.